25 Comments

  1. AYAM JANTAN

    saya ade masalah dgn nikon dan canon ni ,. sekg ni dah keluar D7100 mpx 24.0 besar tu dah mcm D7 dah .. kepada yang pro main video ape yang best ? dari segi tone colur canon menang la cerita dia . tapi nikon pown ade jugak . mcm D5100 full HD kalau tak silap .. so mcm ye sifu2 semua ?

  2. sue

    Akceli antara nikon dan canon…kualiti kamera mana yang lebih baik dan berteknologi ye? saya xdela pandai sangat tp skrg sedang survey utk beli canon ixus or nikon coolpix…

  3. Shukor

    Actually bergantung dengan pengguna yg mana satu jadi pilihan dan bukan kerana brand. Kedua2 Nikon dan Canon ada kelebihan yang tersendiri. Kalau tripod, pilih Manfrotto Magnesium Alloy 4-Section. Sturdy, ringan dan senang dibawa ke mana2…

Leave a Reply