Category: Tech

The application was unable to start correctly (0xc0000005) problem solved

The application was unable to start correctly (0xc0000005) problem solved

I got this error right after i installed Avast antivirus. To solve this problem : Step 1: Enter MSCONFIG or System Configuration. Go into Boot tab and check Safe mode. Restart your computer Step 2: After your computer restarted, go to Add or Remove Program. Uninstall the antivirus program Step 3: enter MS CONFIG or…

Read More Read More

3 perisian memory card recovery untuk jurufoto

3 perisian memory card recovery untuk jurufoto

Ada banyak perisian recovery yang terdapat dipasaran. Disini saya listkan perisian recovery yang efektif khas untuk photo yang mungkin anda boleh cuba sekiranya menghadapi situasi kehilangan data. Penting juga diingatkan bahawa, kesilapan dalam pengendalian media storage selepas kehilangan data, BOLEH MENYEBABKAN KEHILANGAN DATA SECARA TOTAL dimana kita tak boleh nak restore lagi selepas tu. Jadi…

Read More Read More

Monitor untuk editing dengan resolusi tinggi

Monitor untuk editing dengan resolusi tinggi

Salam Semua.  Berikut adalah sedikit panduan untuk anda apabila memilih monitor untuk foto editing. Dell UltraSharp 27 U2717D 27” Monitor 27-inci ini dikuasakan oleh resolusi WQHD. Peranti ini menawarkan bukan saja saiz yang besar, tetapi juga resolusi tinggi untuk menyunting dengan baik. Kebanyakan monitor hari ini masih ladi pada paparan standard iaitu 1920 X 1080 piksel.  Akan…

Read More Read More

Cara masukkan gambar ke instagram menggunakan pc

Cara masukkan gambar ke instagram menggunakan pc

Assalamualaikum wbt. Topik ringkas kali ni saya nak share tentang cara upload gambar ke instagram, guna PC atau google chrome, menggunakan website instagram tu sendiri. Kita semua sedia maklum yang instagram tak membenarkan upload menggunakan browser. AKan tetapi sebenarnya ada cara lain yang boleh digunakan, dan cara ini adalah sah 100% kerana menggunakan website instagram…

Read More Read More

Cara Clear Cache dari Google Chrome

Cara Clear Cache dari Google Chrome

Salam sejahtera semua. Semoga kita semua berada dibawah lindungan rahmatnya. Hari ni saya nak share simple tips iaitu cara nak clearkan cache. Benda mudah je, tapi ramai juga yang google benda ni. Kenapa nak clear cache? Maybe sebab tanak wife tau kita ada melayari instagram mira filzah ke, neelofa ke.. atau website cari jodoh ke..…

Read More Read More

5 website hosting terbaik pada tahun 2017

5 website hosting terbaik pada tahun 2017

“*Jika anda busines owner dan nak buat website, nak focus pada business saja, bukan pada teknikaliti dalam membina website, do yourself a favor, scroll down, skip the reading, just contact me directly untuk consultation. “ Kena ingat, tanpa hosting berbayar, kandungan dalam website korang terdedah kepada risiko penghapusan. Ini berlaku pada banyak tempat macam wordpress.com,…

Read More Read More