Flash murah yang sesuai untuk beginner

Flash murah yang sesuai untuk beginner

Godox TT600 Flash ni masa keluar cuma RM250 saja.. tapi lama lama dia naik harga sebab memang in demand dan juga faktor matawang kita yang semakin turun. Flash ni bagus, banyak features dan support HSS. Anda boleh buat banyak creativiti dgn flash ni. Paling penting sistem trigger godox X1T, sangat bagus dan support nikon, canon…

Read More Read More

5 website hosting terbaik pada tahun 2017

5 website hosting terbaik pada tahun 2017

“*Jika anda busines owner dan nak buat website, nak focus pada business saja, bukan pada teknikaliti dalam membina website, do yourself a favor, scroll down, skip the reading, just contact me directly untuk consultation. “ Kena ingat, tanpa hosting berbayar, kandungan dalam website korang terdedah kepada risiko penghapusan. Ini berlaku pada banyak tempat macam wordpress.com,…

Read More Read More

Outing Creative Portrait – 23 April 2017

Outing Creative Portrait – 23 April 2017

Assalamualaikum wbt. Pada hari ahad ni (23hb April 2017) saya akan menganjurkan satu sesi outing fotografi yang bertujuan untuk berkongsi kemahiran dalam fotografi, khusus kepada penghasilan portrait. Maklumat lengkap outing Lokasi : Taman tasik shah alam Masa : 9am – 1pm Yuran : RM35 saja Saya akan berkongsi teknik teknik utk menghasilkan foto seperti ini…

Read More Read More

Domain name ini terjual untuk hampir RM400 juta!

Domain name ini terjual untuk hampir RM400 juta!

Domain name boleh dirujuk sebagai lambang professionalisme dan juga brand. Ramai orang menyimpan dan melelong domain name untuk keuntungan. Nama domain lasvegas.com telah dijual untuk USD90 juta.  Nama domain seperti insurance.com, vacationrentals.com, berjaya dijual dengan harga $35 million setiap satu pada tahun 2010 dan 2007, itu lebih dari RM100 juta tau. Internet.com pula berjaya dijual…

Read More Read More

Lightroom atau Photoshop? Mana satu lebih penting?

Lightroom atau Photoshop? Mana satu lebih penting?

Antara soalan yang paling banyak ditanya, nak pakai lightroom atau photoshop? Mana satu lebih penting? Soalan ni umpama menanyakan, nak pakai sudu ke garfu? Walaupun keduanya untuk makan, tapi fungsinya adalah sedikit berbeza. Pada saya, saya sangat memerlukan keduanya.  Dan tak boleh survive kalau takde satu. Mean, kerja mungkin tak siap dan tak lengkap. Lightroom Lightroom…

Read More Read More

Crash Course dalam Fotografi Perkahwinan secara percuma!

Crash Course dalam Fotografi Perkahwinan secara percuma!

Ok. since aktiviti ini adalah aktiviti yang paling penting bulan ini., jadi saya kenalah update dalam blog. Syukurlah blog dah online balik. Terima kasih google bagi free server untuk setahun dan x perlu maintain lagi dah. Nak setup server is fun.. maintaining are always not. So, hereby.. adalah info tentang bengkel atau crash course ni.…

Read More Read More

Adhadi Mohd Photography Blog

Adhadi Mohd Photography Blog

Hi.. Assalamualaikum. Salam hormat dari saya, adhadi mohd. Kini Adhadi.com dah berpindah ke platform baru iaitu Google Cloud Platform. Free setahun tak payah bayar… tu yang paling best nak dengar tu. Sebelum ni, webhosting adhadi.com adalah di digitalocean.com. Walaupun pada mulanya seronok juga bina blog sendiri guna wordpress, from scratch. Setup box linux sendiri, configure…

Read More Read More