Teknik guna flash waktu siang

Teknik guna flash waktu siang

Kadang kadang tengok teman teman fotografi ni berbual kat facebook, kadang kadang nak tergelak pun ada. Tapi tengok diaorang ni konfiden je bila menulis. Ada yang menulis pasal buat apa nak guna flash, kamera dah power. Lens dah power… Anda takde idea apa anda...
Tip potret – hilangkan double chin

Tip potret – hilangkan double chin

Apabila kita rakam potret subjek yang ada double chin… kita boleh kurangkan sikit double chin tu.. dengan pelbagai teknik. Disini saya share 3 teknik corrective posing Bawa kepala ke depan sedikit untuk memanjangkan leher. Kemudian tundukkan sikit dahi ke depan....
latest photoshop update – select subject tool

latest photoshop update – select subject tool

Dalam sehari ni, adobe keluarkan update terbaru untuk photoshop cc 2018. Tool yang sangat menarik dan boleh membantu kita mempercepatkan kerja adalah Select Subject tool. Untuk akses tool ni, anda boleh dapatkan dari magic wand tool. Disitu ada button select subject...