Salah satu isu yang membelenggu ramai jurufoto yang kurang mahir sikit dalam i.t adalah masalah camera raw. Selalunya masalah ni datang bila dia nak bukak RAW file kat ps dan tetiba takleh bukak pulak.

So do not fret… saya ada solution untuk anda. (BTW, semua masalah ni tak timbul jika anda pakai full licensed version. My license on off.. hehe, bila ada job baru bayar. Takde job, saya run trial atau alternative mode). 😛

  1. So anda ada problem ni?

2. Bukak google…taipkan apa yang anda cari. Try first hit… selalunya ia akan menjadi

3. Sekarang saya rasa kita ditempat yang betul… YESS!!!

4.  Scroll down kebawah sikit. Perhatikan link download dibawah. Klik satu yang berkenan dihati (dan ikut spec komputer anda)

 

5. Sekarang kita akan dibawa product page untuk DNG converter 9.10. Bolehlah download dan install.

Share with your friends:
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Nak belajar fotografi? daftar untuk terima tip dan berita outing terus di email anda

Anda telah berjaya mendaftar untuk berita email dari kami...Terima kasih