3 perisian memory card recovery untuk jurufoto

3 perisian memory card recovery untuk jurufoto

Ada banyak perisian recovery yang terdapat dipasaran. Disini saya listkan perisian recovery yang efektif khas untuk photo yang mungkin anda boleh cuba sekiranya menghadapi situasi kehilangan data. Penting juga diingatkan bahawa, kesilapan dalam pengendalian media...
Monitor untuk editing dengan resolusi tinggi

Monitor untuk editing dengan resolusi tinggi

Salam Semua.  Berikut adalah sedikit panduan untuk anda apabila memilih monitor untuk foto editing. Dell UltraSharp 27 U2717D 27” Monitor 27-inci ini dikuasakan oleh resolusi WQHD. Peranti ini menawarkan bukan saja saiz yang besar, tetapi juga resolusi tinggi untuk...
Cara masukkan gambar ke instagram menggunakan pc

Cara masukkan gambar ke instagram menggunakan pc

Assalamualaikum wbt. Topik ringkas kali ni saya nak share tentang cara upload gambar ke instagram, guna PC atau google chrome, menggunakan website instagram tu sendiri. Kita semua sedia maklum yang instagram tak membenarkan upload menggunakan browser. AKan tetapi...
Cara Clear Cache dari Google Chrome

Cara Clear Cache dari Google Chrome

Salam sejahtera semua. Semoga kita semua berada dibawah lindungan rahmatnya. Hari ni saya nak share simple tips iaitu cara nak clearkan cache. Benda mudah je, tapi ramai juga yang google benda ni. Kenapa nak clear cache? Maybe sebab tanak wife tau kita ada melayari...
5 website hosting terbaik pada tahun 2017

5 website hosting terbaik pada tahun 2017

“*Jika anda busines owner dan nak buat website, nak focus pada business saja, bukan pada teknikaliti dalam membina website, do yourself a favor, scroll down, skip the reading, just contact me directly untuk consultation. ” Kena ingat, tanpa hosting...
FTMC – Pengganti KODI Jarvis pada box unifi anda

FTMC – Pengganti KODI Jarvis pada box unifi anda

Beberapa hari lepas, tetiba kodi jarvis yang korang install pada box unifi tu dah tak jalan kan? keluar error sokmo bila nak bukak exodus kan? lepas tu dia suruh install kodi 17 tapi… tetiba box unifi kita tak support pulak…. alaaaa. Takkan nak beli box...