Assalamualaikum wbt.

Dah lama juga saya tak update blog. Tapi atas tuntutan kerja, terpaksalah lupakan sekejap blog ni hari tu. Alhamdullilah pagi ni ada kesempatan untuk menaip sekejap. Harap harap tip ni boleh membantu sahabat sahabat semua pada masa memerlukannya.

Setiap kali saya menjalankan kelas yang memerlukan skrin besar, ada juga pelajar yang tak nampak apa yang saya click di skrin. Untuk selesaikan masalah tu, selain cuba membesarkan skrin, anda juga boleh membesarkan saiz teks dan kursor pada screen.

MEMBESARKAN SAIZ TEKS

Dengan cara ini, saiz teks pada screen anda kan jadi lebih besar dan mudah dilihat oleh peserta.

MEMBESARKAN KURSOR & MOUSE POINTER

 

 

Share with your friends:
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Nak belajar fotografi? daftar untuk terima tip dan berita outing terus di email anda

Anda telah berjaya mendaftar untuk berita email dari kami...Terima kasih